Kulinarna Akademia Cudów (KAC)

Fotorelacja z konferencji inaugurującej projekt- Gawrych Ruda 28.02-1.03.2019r.

  

 

 


Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania  „Brama na Podlasie” realizuje projekt pt.: „Kulinarna Akademia Cudów” o akronimie KAC współfinansowany ze środków Unii Europejskiej, w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 zgodnie z Umową nr 00011-6936-UM1020012/18  z dnia 30 stycznia 2019 r. Projekt realizowany jest w partnerstwie ze: Stowarzyszeniem „Suwalsko- Sejneńska” Lokalna Grupa Działania, Stowarzyszeniem Lokalna Grupa Działania „Szlak Tatarski", Stowarzyszeniem Lokalna Grupa Działania "Lider w EGO", a także Vilniaus rajono vietos veiklos grupė

 

 

 

Celem projektu współpracy jest podniesienie atrakcyjności  obszarów LGD będących partnerami projektu współpracy ze szczególnym uwzględnieniem produktów żywnościowych oraz zwiększenie wiedzy mieszkańców terenów realizacji LSR na temat intensyfikacji turystyki w oparciu o te zasoby poprzez organizację szkoleń i wydanie publikacji.

 

 

Termin realizacji projektu: 30.01.2019 r. -31.12.2019 r.

 

 

W ramach projektu odbędą się następujące zadania:

 

  1. Dwudniowa konferencja otwierająca projekt
  2. Trzydniowe warsztaty kulinarne nt. produktu lokalnego i regionalnego – 2 spotkania
  3. Wydanie wspólnego dwujęzycznego albumu z kulinarnymi przepisami lokalnymi oraz przepisami powstałymi podczas dwóch edycji warsztatów – 1 500 egzemplarzy
  4. Dwudniowa konferencja podsumowująca projekt

 

Łączna wysokość kosztów kwalifikowalnych:  176 983,63 zł

Udział Lokalnej Grupy Działania „Brama na Podlasie”: 53 296,10 zł.


    Dodano: 28.09.2025